-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10314 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

از اول دوره ابتدايي تا پايان دوره متوسطه به صورت تقليدي تربيت شده و هيچ گاه دنبال آن نبود يا ما را طوري تربيت نكردند كه دنبال تحقيق برويم و بدانيم چرا مسلمان يا شيعه هستيم. اگر ما در زمان جاهليت بوديم، مي گفتيم از پدران و اجدادمان پيروي مي كنيم و يقيناً جزء كفار بوديم. آيا اين چنين نيست؟

اشكال شما تا حدّي درست است، البته اگر در مسائل مربوط به اصول دين باشد، زيرا اصول دين و پذيرش مباني آن تقليدي نيست. انسان بايد بعد از تحقيق و جستجو خصوصاً در مسائل مربوط به خدا و پيامبر و معاد آن را بپذيرد، سه اصل توحيد و نبوّت و معاد، از اصولي هستند كه جز با درك و شناخت نميتوان به واقع آن دست يافت.

در عين حال از نص صريح و فرمايش متين پيامبر كه مي فرمايد: كلّ مولود يولد علي الفطرة فأبواه يهودّانه و ينصرانه و يمجسانه؛ هر مولودي بنا بر فطرت (اسلامي) متولّد مي شود، پس پدر و مادرش او را يهودي و نصراني و مجوسي مي كنند.(1)

معلوم مي شود انسانها با فطرت و نهاد مخصوصي به دنيا مي آيند، كه نهاد برتري و فضيلتي است كه اسلام ناميده مي شود. البته با تمام اين مسائل و حرفها، انسان حق تحقيق و تفحص و جستجو در مسائل مربوط به برنامههاي دين خود رادارد. بايد خدا را شكر گفت كه در زماني متولّد شدهايم كه مي توانيم آزادانه و بدون هر گونه مزاحمتي به تحقيق و جستجو در بسياري از مقولات اجتماعي و ديني بپردازيم و اين را براي خود غنيمتي بدانيم.

در هر حال فطرت پاك هر بشري خصوصاً ارگ در ملك و مملكت ديني و اسلامي باشد جستجو كننده پنهاني از عقايد خود خواهد بود، بدون آن كه نيازي به جستجوهاي كلاسيك و كتابي باشد. بچه مسلمانها معمولاً در اجتماعات مذهبي و مكانهايي ديني چون مساجد و مدارس رشد مي كنند و در آن نهادها به اندازه كافي از مواعظ و سخنان افراد آگاه به دين و شرع استفاده مي نمايند و اين تلقي مثبت را به باورهاي پاك خود منتقل مي كنند و اين فرصتها باعث تحقيق و تفحص مناسبي براي بسياري افراد خواهد شد، كه حالت تقليد كوركورانه را از بين مي بَرَد.

پي نوشتها:

1. بحارالانوار، ج 58، ص 187.





مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.